> خانه موزه > موزه مجلس > گالری ها گالری ها
|
|
|
---|---|---|
تالارهای این موزه که با اسناد ، تصاویر ، اشیاء و تندیس شخصیت های تاریخی ، در قالب تالار ورودی ، نمایشخانه ، تالار رجال و آثار تاریخی، تالار رویدادها و تحولات تاریخی ، تالار شخصیت ها و رجال، تالار هدایا و آثار هنری، تالارهای قانونگذاری و صحن پارلمان آماده گردیده است ، امکان مروری زنده و گویا بر تحولات یکصدساله اخیر ایران را برای مخاطبین فراهم می سازد . پذیرای قدوم شما عزیزان هستیم و در کنار شما در دالان تاریخ ، سرگذشت گذشتگان خود را مرور می کنیم ، تا از بررسی عملکرد آنان چراغی برای حرکت به سوی آینده بدست بیاوریم . در تالار ورودی این موزه ، تصاویری که حاکی از تکاپوی ایرانیان برای بدست آوردن استقلال و آزادی در طول یکصدو پنجاه سال اخیر است ارائه شده و ناظر تیزبین را با سیر حوادث از واگذاری امتیازات به بیگانگان تا انقلاب بزرگ ملت ایران در بهمن 1357 آشنا می سازد . در تالار نمایش خانه ضمن آشنایی با موزه ، سایر جنبه های تحولات سیاسی ایران دیده گان بازدید کنندگان را متوجه خود می سازد .
در تالار رجال و آثار تاریخی با برخی از چهره های موثر در پیروزی مشروطیت و بعضی از روسای دوره های مختلف مجلس ، آشنا شده و اشیاء متعلق به این نهاد قانونگذاری و تابلوهای متنوعی را مشاهده می کنیم . در هال مرکزی موزه ، چشم در چشم رجال و علمایی می دوزیم که در رخداد مشروطه موثر بوده اند و از نگاه آنان سیر حوادث مربوط به تاسیس مشروطه و مقدمات و نتایج آن را مرور می کنیم . در این بخش همچنین هدایا و نیز آثار بجا مانده از سید جمال الدین اسد آبادی در بین عکس ها و اسناد تاریخی جلب نظر می نماید . در تالارهای قانونگذاری با تکاپوهای این نهاد در سال های قبل و بعد از انقلاب آشنا می شویم و از خلال نظاره اسناد به یک جمع بندی در خصوص رویکردهای مجلس در پیش و بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی ملت ایران می رسیم .
صحن پارلمان یادآور جلساتی است که در مجلس برگزارشده ، هنوز فریادهای مدرس بر علیه دیکتاتوری رضاخانی در فضای مجلس طنین انداز و چشمان او نظاره گر کسانی است که از معبر تاریخ به دوران او رسیده اند . تالار هدایا و آثار هنری بخش دیگر این حوزه است که آثار نفیسی از نقاشان بزرگ ایرانی نظیر محمد غفاری (کمال الملک) ، محمود اولیا و اسماعیل آشتیانی را در خود جای داده است . همچنین هدایای زیبا از مجالس جهان در این تالار وجود دارد که عمق روابط بین المللی مجلس را آشکار می سازد . |
|